Despre

Misiunea RSBI

Fondată în 2021, Societate Română de Bioinformatică (RSBI) este o comunitate științifică ce își propune să contribuie la dezvoltarea și creșterea impactului bioinformaticii și biologiei computaționale în România, puncte cheie în progresul științelor vieții, medicinei de performanță, al agriculturii și industriei bazate pe biotehnologii.

Organizarea RSBI

Membrii RSBI sunt cercetători, cadre didactice și studenți ce activează în domeniul bioinformaticii și în domenii conexe și care sunt motivați de dorința de contribuii direct și substanțial la realizarea pricipalului scop al societății: creșterea capacităților din domeniile bioinformaticii și biologiei computaționale în România. Societatea Română de Bioinformatică numără până în prezent circa 100 de membri din România și din afara țării. Lista completă a membrilor, domeniile de competenta și datele de contact pot fi accesate aici.

Ce este bionformatica

Bioinformatica este un domeniu interdisciplinar ce dezvoltă metode și programe utile pentru colectarea, stocarea, analiza și înțelegerea datelor biologice și biomedicale complexe.